Referenties

Ellen van Soest (eigen naam bekend bij Wijzer) – september 2020

Gelukkig beschik ik over lieve en aandachtige kinderen en vrienden. Ik voel me dan ook vaak een rijk mens. Maar soms komen er ook dingen op mijn pad die ik in mijzelf lastig vind, die ik uit wil zoeken om verder te komen. En juist met dat ”zoeken” kies ik er soms voor om dat juist niet te delen met intimi maar heb ik behoefte aan iemand die zonder die verbondenheid naar mijn verhaal wil luisteren. De afgelopen 2 jaar heb ik geworsteld met mijn gezondheid. Voor iemand die altijd alles kon en bakken energie en ideeën had was dat erg confronterend. Ik werd er moe, verdrietig, gefrustreerd en chagrijnig van. Zuur oud worden was geen optie, dus werk aan de winkel!

Bij Klazien Teeuwissen werd het mij duidelijk dat ik wel héél erg streng was, dat ik best wat milder mocht zijn. Dat onder die strengheid andere én wat oudere zaken een rol speelden. Klazien had methodes tot haar beschikking om mij te helpen bij het meer begrip krijgen over zaken die onderhuids speelden én het helpen ordenen van de hoofd- en bijzaken.

Wat ik vooral prettig vond was, dat ze mij ook methodes leerde om daar héél praktisch thuis zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb met haar drie erg inzichtelijke en verhelderende gesprekken gevoerd én met haar methodes geoefend om thuis aan de slag te gaan. De ordening gaf veel ruimte in m’n hoofd en de oefeningen waren simpel en praktisch waardoor ik niet bleef “hangen” in tobberig en vaak oud gedrag. Heel verfrissend deze ervaring. Een flinke steun in de rug en een duw de goede kant op waarmee ik ook echt verder kan zonder dat ik mijn kinderen en vrienden daar mee heb hoeven belasten. Daar doe ik liever de aangename en gezellige dingen mee. Ik heb gemerkt dat het in Coronatijden juist fijn is fijne dingen te delen met intimi ipv klaag verhalen!

Dank je wel Klazien bij een volgende flinke hobbel ga ik geen maanden meer tobben maar weet ik je te vinden! Ellen

Ronald Ruijter
In januari en februari 2019 heb ik, in een ontspannen huiselijke sfeer, een aantal sessies doorlopen waarin Klazien op een rustige professionele manier de kernpunten naar boven weet te halen. Ook wordt je, aan de hand van het maken van een aantal tekeningen, zaken die in je onderbewustzijn spelen tegen het licht gehouden en weet zij de kernpunten bloot te leggen, zodat je hier bewuster mee om kunt gaan.

Annelise van Dordrecht (eigen naam bij Wijzer bekend)
Op een leeftijd waarbij iedereen denkt: “wat moet ik nu aan met mijn baan, met mijn leven, met mezelf?” vroeg ik hulp aan Klazien. Ik ken Klazien vanuit mijn werk, en door eerdere gesprekken voelde mij veilig genoeg om ook met mijn persoonlijke issues bij Klazien aan te kloppen. Coaching bij Klazien betekent voornamelijk zelf de antwoorden verzinnen op de vragen die je hebt. Door op een andere manier te leren denken merk je dat deze antwoorden vanuit jezelf komen. Klazien geeft je niet de antwoorden, maar helpt je met zoeken.
De coaching heeft mij vooral handvatten gegeven om op een andere manier te denken, dichter bij mezelf te blijven en te doen inzien wat ik belangrijk vind in het leven. Ook heb ik inzicht gekregen waarom ik bepaalde dingen wel of niet doe en hoe ik met bepaalde situatie om ga/kan gaan.

Hieke Wijbenga
De coaching vond ik erg verrassend; door de verschillende werkvormen kwam ik tot allerlei nieuwe inzichten. De sfeer was erg rustig en prettig, door de persoonlijke betrokkenheid van Klazien voelde ik mij vrij om mijn gedachten te uiten.

Verpleegkundige SWID st. Antonius Ziekenhuis
“Ik zag er tegen op en dacht dat het wel ‘hard tegen hard’ of ‘hart tegen hart’ zou gaan, maar het was vooral leerzaam en we hadden ook veel plezier”.

Contact