LB-extra-4 EFT en MR

Gary Craig, de grondlegger van EFT (Emotional Freedom Techniques), baseert zijn methodiek op de volgende stelling: “Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.”

Cella van der Staak, New Lifepoint trainer en therapeut in EFT & MR (zij is  de enige Nederlandse Matrix Re-imprinttrainer) schrijft op haar website:

“In tegenstelling tot goede wijn worden opgekropte emoties er met de jaren
niet beter op” GLENN RIDDLES

Met behulp van acupressuur (kloppen) een aantal punten in het gezicht, op het lichaam en handen, verdwijnt de negatieve spanning,  of te wel de verstoring in het lichaam verdwijnt en er ontstaat weer balans. De herinnering blijft uiteraard, maar de emotionele lading waar je last van had, is weg en blijft weg. Hierdoor functioneer je weer beter en verdwijnen klachten.

Matrix Reïmprinting is ontstaan vanuit EFT,  een methode om negatieve gevoelens, negatieve lessen en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden los te laten. Bij deze techniek ben je in staat om je relatie met het verleden te veranderen.  MR gaat ervan uit dat gebeurtenissen en herinneringen worden opgeslagen in de zogenaamde Matrix; het (Energie)veld en niet in onze cellen of in onze hersenen. Die opgeslagen gebeurtenissen en herinneringen kunnen door ons brein a.h.w. worden gedownload uit het Veld. Die gedownloade, traumatische ervaringen uit het verleden kunnen daarna met behulp van de MR-techniek op een ontspannen manier overschreven worden.

Net zoals EFT, maakt Matrix Reïmprinting ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.
EFT heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis van het oplossen van lichamelijke en emotionele gezondheidsproblemen.

MR maakt behalve van EFT, ook gebruik van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

EFT leidt binnen korte tijd, soms al na enkele minuten, tot snelle verbetering.